13:59

DAČIĆ U POLICIJU, FOTELJA ZA LJAJIĆA? Licitacija analitičara: Ovako će izgledati nova vlada NAJBITNIJE JE DA SE SLOŽE OKO JEDNOG

KURIR Televizija

DAČIĆ U POLICIJU, FOTELJA ZA LJAJIĆA? Prognoza analitičara: Ovako će izgledati nova vlada NAJBITNIJE JE DA SE SLOŽE OKO JEDNOG

Politika -

Đorđe Vukadinović, Dejan Vuk Stanković i Stefan Jovanović istakli su u jutarnjem programu Kurir televizije da je moguće uspostaviti jedinstvo u skupštini oko predloga o rezoluciji za Kosovo i Metohiju.

Vukadinović je nepovoljno ocenio što se nova Vlada Republike Srbije formira tek sada, s obzirom da je prošlo mnogo vremena od izbora.

- Proći će pola godine i više od izbora, mislim da je jasno da je politika tu umešala prste. Sve je u zakonskim rokovima, ali je to i dalje predugo. Mislim da će biti četiri ministarstva za SPS, a jedini kandidat koji je mogao da ugrozi mesto Ane Brnabić je Ivica Dačić. Ana je idealno rešenje za sve, sada mislim da je ona odličan izbor, posebno zbog kontinuiteta. Dačić verovatno policija, Ljajić se vraća. Jedina prava misterija su Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović, ali mislim da će oni ostati, verovatno malo pomereni negde - istakao je Đorđe Vukadinović.

Đorđe Vukadinović, Stefan Jovanović, Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir televizija

Dejan Vuk Stanković istakao je svuda ima procedura kada je u pitanju sastav vlade.

- Dačić, Ružić, Mali, Vučević, deluje mi realno. Zorana Mihajlović mi deluje kao neko oko koga se lome koplja. Ministar zdravlja će očigledno biti zamenjen. Koliko vidim dolazi do rušenja koncepta Ministarstva nauke i obrazovanja. Po mom mišljenju to nije dobro, jer mislim da moramo da imamo stabilnu državnu upravu sa jasno definisanim sektorima. Vreme je da se administracija profesionalizuje. Budućnost savršenije države umnogome zavisi od prefesionalizacije administracije - kaže Dejan Vuk Stanković.

Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke istakao je da je veoma važno pitanje KiM.

Đorđe Vukadinović, Stefan Jovanović, Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir televizija

- Smatramo da je jako važno da nova vlada ima ministarstvo za KiM, zbog te važnosti koje zauzima u političkom životu Srbije. To je pitanje koje treba da postigne nacionalno jedinstvo u Skupštini Srbije - kaže Jovanović.

Predlog rezolucije Narodne stranke deluje dosta dobro, istakao je Vukadinović.

- Oko toga bi mogao da se napravi konsenzus, ali ne verujem da će ga biti zbog sujete. Meni je potpuno svejedno ko iznosi predlog rezolucije o KiM, bitna je suština i da se svi slože oko suštine. Mislim da društvo ima konsenzus, ali nemaju politički elementi - kaže Vukadinović.

Dejan Vuk Stanković istakao je da će predmet rasprave biti ukidanje Briselskog sporazuma do 31.12. i treba videti šta Srbija dobija tu, a šta gubi.

Đorđe Vukadinović, Stefan Jovanović, Dejan Vuk Stanković
foto: Kurir televizija

Jovanović je istakao da je tekst rezolucije predložen i da oko toga treba da se uspostavi nacionalno jednistvo.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

09:24

NOVA VLADA U AVGUSTU! Vladan Glišić i Đorđe Milićević za Kurir TV: Bitno je da buduća vlada bude STABILNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track