GORAN VESIĆ: SNS je najveći politički pokret još od Pašićevih radikala!
Foto: Kurir Televizija

STAV

GORAN VESIĆ: SNS je najveći politički pokret još od Pašićevih radikala!

Politika -

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, gostovao je jutros gost na televiziji Pink, gde je govorio o ideji predsednika Vučića da se u Srbiji formira pokret političkih stranaka kojima će interes naše zemlje biti na prvom mestu.

Vesić je istakao da je ideja predsednika Vučića da se pokret sastoji od stranaka, bilo da su leve ili desno političke orjentacije, bez obzira na političke razlike koje postoje i da se formira pokret u kome će biti moguće postići jedinstvo o najvažnijim državnim pitanjima.

- Mi možemo i treba da se razlikujemo kada su u pitanju porezi, ekonomska politika ili kulturna politika ali ne i kada je u pitanju status Kosova i Metohije, vojna neutralnost države ili osnovni spoljnopolitički pravac u kojem se kreće naša zemlja a to je članstvo u EU. Ovo su pitanja oko kojih Srbija treba da bude jednoglasna, što u našoj istoriji na žalost nije bio slučaj i zato je pravo vreme za taj pokret - kaže Vesić.

On je još i naglasio sledeće : - Novi pokret ne znači gašenje političkih stranaka jer okosnica tog okupljanja je SNS, koju predsednik voli najviše na svetu. Nažalost, nemaju svi isto mišljenje, ima onih koji misle da treba da iskoriste SNS da naprave svoje stranke, to su uglavnom oni koji su došli u stranku i ne shvataju značaj i veličinu naše stranke, koja je najveći držatvorni politički pokret još od Narodne radikalne stranke Nikole Pašića. Odnosno misle da su veći i važniji od SNS.

Predsednik Vučić je u istorjiskoj misiji koja znači da se Srbi po prvi put u svojoj istoriji slože oko najvažnijih nacionalnih pitanja. Bilo da su upitanju desničari, levičari ili stranke centra, ideja je da svi budu deo srpskog pokreta. Desničari u našoj zemlji treba da budu srpski desničari, a ne ruski iako imaju prava da veruju da je saradnja sa Ruskom Federacijom važnija od saradnje sa nekim drugim zamljama.

Tu je interes Srbije na prvom mestu. Oni koji su za Evropsku Uniju treba da se zalažu da ponosna Srbija bude u ovoj zajednici, a ne da izgubimo naš identitet i sve naše vrednosti tako što ćemo se stopiti sa EU. Ponavljam da interes Srbije treba da je na prvom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja