ORLIĆ O SKUPŠTINSKOJ SEDNICI O KiM: Očekujem traje dva dana, obratiće se i predsednik Vučić
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

zakazana za 13. septembar

ORLIĆ O SKUPŠTINSKOJ SEDNICI O KiM: Očekujem traje dva dana, obratiće se i predsednik Vučić

Politika -

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da očekuje da će sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji, zakazana za 13. septembar, trajati dva dana.

Orlić je rekao da su iz Vlade Srbije dobili izveštaj o toku pregovaračkog procesa Beograda i Prištine od 15. juna 2021. godine, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u skupštini takođe podnosio izveštaj, do 1. septembra 2022. godine.

"Od tog perioda, do ovog septembra, dobili smo izveštaj, doći će predsednik Srbije. Iz Skupštine će se obratiti ne samo narodnim poslanicima, nego našem narodu o svim ovim stvarima - sa čim se sve suočavamo, sa kakvim ćemo se izazovima nositi u narednom periodu, ali i onome što smo uspeli da uradimo za naš narod na Kosovu i Metohiji", kazao je on.

Govoreći o tome kakvu atmosferu očekuje na sednici, Orlić je rekao da ne može da kaže da očekuje da će svi na toj sednici biti ozbiljni i odgovorni i da će biti složni oko pitanja kao što je Kosovo i Metohija.

On je naveo i da ne zna kako bi opozicija mogla da nastupa ujedinjeno na toj sednici, jer u istim redovima sede oni koji su otvoreno za nezavisno Kosovo, i oni koji su otvoreno za to da se svaki dijalog napusti i da "počne oružjem da se rešava" i istakao da su i jedni i drugi na "jednako neodgovornim i za državu štetnim i pogubnim pozicijama".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da će na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji sam odgovarati na pitanja poslanika, pošto je mandatar tek izabran, a vlada još nije formirana.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track