ISTI POLICAJAC HAPSIO I RISTU JOVANOVIĆA IZ PODGORICE! NIKOLINA MAJKA: Od 150 policajaca samo su trojica videla ono što drugi nisu
Foto: Printscreen/Kosovo onlajn

SRAMNO

ISTI POLICAJAC HAPSIO I RISTU JOVANOVIĆA IZ PODGORICE! NIKOLINA MAJKA: Od 150 policajaca samo su trojica videla ono što drugi nisu

Politika -

Isti kosovski policajac koji je na prošli Vidovdan na Gazumestanu hapsio Ristu Jovanovića iz Podgorice, ove godine uhapsio je Nikolu Nedeljkovića, koji je prošle nedelje sramno osuđen na osam meseci, isto kao i silovatelji devojčica.

Da li je potrebno da se Srbi plaše ovakvih policajaca svedoka, koji su davali kontradiktorne izjave koje su, očigledno laži. Jer i na samom suđenju, policajci su kazali da je na Gazimestanu bilo 150 policajaca u civilu... pa kako onda da su samo trojica videla nešto što ostali nisu. A, dva policajca svedočila su i prošle godine u slučaju Riste Jovanovića koji je optužen za isto delo kao i moj Nikola.

Ovako, za "Novosti" pita Slobodanka Nedeljković, i dalje u neverici zbog nedavne presude Osnovnog suda u Prištini koji je njenom sinu Nikoli (20) izrekao kaznu od osam meseci zbog, kako se navodi u presudi, "širenja etničke i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti", odnosno zato što se slikao sa srpskom zastavom. Pripadnici kosovske policije, navodni svedoci, ogorčeno će Slobodanka, tvrde da je Nikola uzvikivao i "ubij Šiptara" iako se ni na jednom od snimaka to ne čuje.

Kako je moguće, pita se i Nikolina sestra Bojana, da ne postoji nijedan materijalni dokaz za to što se njenom bratu stavlja na teret optužnicom iako je čitav Gazimestan pokriven kamerama.

- Jer, simptomatično je i to što su i u predmetu Risti Jovanoviću prošle godine naveli istu krivicu, a od tri svedoka policajca, dva ista svedočila su u Nikolinom slučaju - kaže Bojana, koja smatra da ukoliko se krivičnim delom tretira slikanje sa zastavom ili pevanje nacionalnih pesama onda bi, kaže, trebalo da budu uhapšeni i Albanci sa zastavama tzv. velike Albanije koji pevaju nacionalne albanske pesme.

Očigledno je da na Kosovu, govori Bojana, vladaju dvostruki aršini:

- Pošto privremene vlasti u Prištini insistiraju na reciprocitetu, da li bi u tom slučaju i naše vlasti mogle da privedu bilo kog Albanca koji uđe u centralnu Srbiju i pronađu tri lažna svedoka i procesuiraju nedužnu osobu. Međutim, kada bi naša država tako nešto uradila, odmah bi se podigle sve međunarodne institucije.

Nikolina sestra dodaje i da do sada povodom hapšenja njenog brata nije reagovao niko iz međunarodne zajednice, niti bilo koja ambasada.

ISTA KAZNA I SILOVATELJIMA?

- MOJ brat je iako ne mogu da mu dokažu krivicu, niti je kriv, osuđen na osam meseci zatvora, a potpuno istu kaznu dobili su silovatelji devojčice od jedanaest godina. Pa, pitam ja vas, o čemu se ovde radi - ogorčena je Nikolina sestra Bojana.

(Kurir.rs / Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track