SRBIJI PREKO POTREBAN MIR: Đukanović apeluje na organizatore da poštuju odluku države o zabrani šetnji
Foto: Nenad Kostić

reagovanja

SRBIJI PREKO POTREBAN MIR: Đukanović apeluje na organizatore da poštuju odluku države o zabrani šetnji

Politika -

Funkcioner SNS i narodni poslanik Vladimir Đukanović pozvao je građane da poštuju odluku o zabrani svih šetnji zakazanih za sutra.

- Poštovani prijatelji, Srbiji je preko potreban mir. Nikakvi sukobi, tenzije, međusobna obračunavanja građana, ništa od toga nam nije potrebno. Zaista, apelujem na sve one koji su nameravali da sutra šetaju, da li kroz podršku Prajdu ili kao protivnici Prajda, da to ne čine i da poštuju odluke države o zabrani - rekao je Đukanović.

Narodni poslanik je naglasio da za šetnjama nema potrebe.

- Ovi prvi neka svoje druženje organizuju unutar neke hale ili ograničenog prostora i ljudski ih molimo da ako vole Srbiju jednostavno ispoštuju odluku države. Ovi drugi nema nikakve potrebe da idu i da love po gradu homoseksualce, jer time prave užasnu štetu ovoj državi, a sa druge strane patrijarh Porfirije je na prošlonedeljnom molebanu jasno stavio do znanja da se Crkva protivi bilo kakvom nasilju. Crkva nije blagoslovila nikakva okupljanja za sutra, te otuda i molba da se ne obmanjuje javnost da postoje nekakve litije, jer litiju mora Crkva da blagoslovi i svakako bi sveštenstvo, pa i episkopi, stali na čelo takve litije. Crkva ne može da blagoslovi šetnju sa raspopima i lažnim misionarima što se takođe mora istaći - rekao je Đukanović.

Dodaje da će jedina prava ponosna svečanost sutra biti promocija novih oficira Vojske Srbije.

- Otuda, ako volite Srbiju, ostanite kod svojih kuća ili iskoristite pametno vreme da provedete sa svojom porodicom. Jedina prava ponosna svečanost sutra će biti promocija novih oficira Vojske Srbije. Ne dozvolite da se tako lepa manifestacija pokvari sa nametnutom temom kao što je Prajd jer ta tema nam je ubačena da se oko nje svađamo i pravimo nerede u momentima kada nam se u izgled stavljaju neverovatni izazovi u vezi sa Кosovom i Metohijom. Svako dobro od Gospoda svima i da subota prođe bez tenzija - rekao je Đukanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track