05:26

AMERIČKI MEDIJI: Srbija neće dopustiti da tzv. Kosovo uđe u UN! ODOLEVA SVIM PRITISCIMA

KURIR Televizija

AMERIČKI MEDIJI: Srbija neće dopustiti da tzv. Kosovo uđe u UN! Kovačević se javio iz SAD: Ovde sve zanima samo UKRAJINA

Politika -

Srpski novinar koji živi i radi u Americi Antonije Kovačević, uključio se u jutarnji program Kurir televizije gde je istakao da se Amerika trenutno isključivo bavi pitanjem Ukrajine.

Kako je Kovačević naglasio, glavna vest o Srbiji koja je prošla američkim medijima bilo je da je predesenik Aleksandar Vučić istakao da Srbija neće dopustit da tzv. Kosovo i Metohija postane punopravna članica UN.

- Blumberg je izvestio da Srbija neće pustiti da se tzv. KiM uključi kao punopravna članica UN i pored pritiska zapadnih zemalja - istakao je Kovačević i dodao:

Antonije Kovačević
foto: Kurir televizija

- Ameriku ne zanima uopšte pitanje Kosova i Metohije. Ukrajina je u prvom planu. Čini se da su sve druge sporne teme i lokalni konflikti bačeni u zapećak i na čekanju su. Oni procenjuju o čemu će pisati u zavisnosti od toga koliko njihove velike kompanije imaju interesa od te teme. Pre svega se misli na proizvođače oružja - kaže Antonije Kovačević.

Albanska strana i srpski mediji će pratiti ono što se dešava.

- Stejt department za sada ćuti, u zavisnosti od toga šta predsednik kaže, da li će tu biti velikih reči ili će biti prihvatanje stanja i pomeranje ka dijalogu. Ne zna se da li je bolje da se bave ili ne bave nama. Možda je bolje da ostanemo ispod radara i da sačekamo bolja vremena da rešavamo svoje probleme - kaže Kovačević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:06

Aleksandar Vučić na Brdu kraj Kranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track