ALO, PRIŠTINA: Kosovo se ne javlja na +355

Pozivni broj

ALO, PRIŠTINA: Kosovo se ne javlja na +355

Politika -
Nastao bi ozbiljan presedan ako bi se Kosovu omogućilo da koristi pozivni broj Albanije

PRIŠTINA - Pozivni telefonski brojevi se državama dodeljuju nakon što postanu članice UN i nastao bi ozbiljan presedan ako bi se Kosovu omogućilo da koristi pozivni broj Albanije, tvrdi generalni sekretar Međunarodne unije za telekomunikacije Amadu Ture.

On je juče u Tirani izjavio da bi prihvatanje rezolucije koju je usvojila Skupština Kosova da počne da koristi međunarodni prefiks za mobilnu i fiksnu telefoniju Albanije (+355) umesto Srbije (+381) bio ozbiljan presedan.

Korišćenje pozivnog broja neke druge zemlje stvoriće mnogo tehničkih problema, rekao je u Ture nakon sastanka sa albanskim premijerom Saljijem Berišom.

Beriša je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da se u principu slaže i dodao da će zatražiti mišljenje stručnjaka da bi potom doneo odluku o korišćenju međunarodnog prefiksa Albanije od strane fiksne i mobilne telefonije na Kosovu.

Skupština Kosova je na sednici u četvrtak usvojila rezoluciju kojom od Vlade zahteva da se izvrše sve potrebne radnje kako bi se međunarodni prefiksi za fiksnu telefoniju 381, odnosno za dva mobilna provajdera 377 i 386 zamenili jedinstvanim međunarodnim prefiksom Albanije 355.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja