PREMIJERKA BRNABIĆ: Predsednik Vučić u Njujorku podsetio na istinu
Foto: Zorana Jevtić

posle govora u un

PREMIJERKA BRNABIĆ: Predsednik Vučić u Njujorku podsetio na istinu

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio je na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

"Mi smo čuli istinu Beograda, istina je jedna, ne postoji istina Istoka i Zapada, nego je jedna i predsednik Vučić je uradio brilijantan posao podsećajući na tu istinu", rekla je Brnabićeva.

Nakon govora Vučića, kaže Brnabićeva, jasno je zašto Zapad toliko insistira i toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, prenosi RTS.

"Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže - dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije", rekla je premijerka Brnabić.

Dodala je da je to taj kamičak u cipeli koji bi da izbace, tako što će rešiti to pitanje i više nećemo moći da se pozivamo povelju UN i da ih podsećamo na licemerje.

"Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije dobro su čuli reči predsednika Vučića, a da li će nešto promeniti neće, ali mu neće oprostiti jer je rekao istinu", navela je Brnabićeva.

Okolnosti usporile formiranje vlade, neistina je da struja za privredu poskupljuje

Brnabić je rekla da će formiranje nove vlade sačekati oktobar, ali i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

"Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti", rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima.

"Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza", rekla je Brnabićeva.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track