VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU PRED POVRATAK IZ NJUJORKA: Ponudili su nam fantastičan ruski boršč što smo OBERUČKE PRIHVATILI (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

okrepljenje

VUČIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU PRED POVRATAK IZ NJUJORKA: Ponudili su nam fantastičan ruski boršč što smo OBERUČKE PRIHVATILI (FOTO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić odlučio je da nakratko predahne u Njujorku pred povratak naše delegacije sa zasedanje Generalne skupštine UN.

Vučić je sa našim ambasadorom u SAD Markom Đurićem svratio u jedan restoran u Njujorku.

- Ovo mesto se zove "American bistro" i ponudili su nam fantastičan ruski ili kako to ovde kažu istočnoevropski boršč što smo oberučke prihvatili kao okrepu pred povratak u Beograd - napisao je Vučić na svom instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Boršč je inače rusko nacionalno jelo koje je popularno i mnogim istočnoevropskim zemljama. U pitanju je čorba koja se pravi od cvekle koja joj daje karakterističnu crvenu boju.

Predsednik Srbije sumirao je danas utiske na kraju boravka u Njujorku gde je održao govor o kome se priča i imao niz važnih sastanaka.

Vučić je rekao da ne želi da komentariše moguće dopremanje oružja i opreme premijeru lažne države Kosova Aljbinu Kurtiju od strane Velike Britanije i Amerike, ali je naglasio da postoji informacija da je Priština tražila artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara.

Takođe je naglasio o da je gotovo siguran da će Zapad pokušati da isključi Rusiju iz Saveta bezbednosti UN.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja