Najnovije vesti

SRBIJA JE POD NAJVEĆIM PRITISCIMA OD 1999. GODINE! Ana Brnabić: Zvaničnici EU nas ne čuju, to su BRUTALNE UCENE I PRETNJE!
Foto: Printscreen/Pink

premijerka srbije

SRBIJA JE POD NAJVEĆIM PRITISCIMA OD 1999. GODINE! Ana Brnabić: Zvaničnici EU nas ne čuju, to su BRUTALNE UCENE I PRETNJE!

Politika

Brnabić je kazala da su pritisci pojačani i zbog potpisivanja plana konsultacija između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se Srbija suočava sa najvećim priticima do sada, što je, kako je navela, reakcija na obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Brnabić je za TV Pink rekla da trenutno Srbija trpi najveće pritiske od 1999. godine, koji su izazvani predsednikovim govorom, u kojem je, kaže, bez preteranih emocija "sasuo" istinu u lice velikim silama.

Brnabić je kazala da su pritisci pojačani i zbog potpisivanja plana konsultacija između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije, navodeći da su negativne reakcije zbog tog dokumenta nepotrebne, jer on nije pravno obavezujući i da se on potpisuje unazad već 26 godina.

- Da ga je iko od ovih što kritikuju i napadaju Srbiju i najavljuju deklaracije protiv naše zemlje pogledao, video bi da za razliku od sličnih planova, u ovom se ne spominje bezbednosni aspekt, niti konsultacije oko bilo kakve vojne saradnje - navela je Brnabić.

Dodala je da je nesrazmerno burna reakcija u odnosu na značenje plana konsultacija pokazatelj da je tražen način da se reaguje na govor Vučića u Njujorku, jer, kaže, određene velike sile nisu mogle da podnesu istinu koju je izneo predsednik.

- Pokušala sam i danas da razgovaram sa zvaničnicima EU, tu ne postoji nikakav prostor za razgovor, oni nas ne čuju, to su brutalne ucene, pretnje - navela je Brnabić.

Navela je da zbog pritisaka koje trpi Srbija postoji mnogo političara u SNS i članova u Vladi koji žele da država promeni svoju politiku kako bi pritisci nestali, a da predsednik želi da vodimo samostalnu spoljnu politiku koliko god teško bilo.

- Jedno od osnovnih na čela SNS je da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku - kazala je Brnabić.

Kurir.rs/Pink

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja