07:29

INTERESI NAJVEĆIH SILA LOME SE NA NAŠIM LEĐIMA Postoje igrači koji dobro igraju: Situacija u Srbiji je pod kontrolom države

kurir televizija

INTERESI NAJVEĆIH SILA LOME SE NA NAŠIM LEĐIMA Postoje igrači koji dobro igraju: Situacija u Srbiji je pod kontrolom države

Politika -

Doktor dr Zoran Miosavljević sa Instituta za političke studije i prof. dr Duško Tomić sa Fakulteta za bezbednost i globalne studije američkog univerziteta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima istakli su da je situacija Srbije na geopolitičkoj sceni pod potpunom kontrolom našeg državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Milosavljević je istakao da je Srbija uvek ispaštala u borbi velikih sila.

Duško Tomić, Zoran Milivojević
foto: Kurir televizija

- Suština je da smo uvek ispaštali i da je uvek stradao narod i to je jedna konstanta. Mi smo mnogo dali, ne samo u ratovima, pored svih udara i pokušaja da se osudimo mi smo ostali mirni. Interesi najvećih sila lome se na našim leđima - kaže Milosavljević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Pokazuje se da smo mi ipak veliki kada su u pitanju strani interesi, istakao je Milosavljević.

Evropa plaća cenu svojih previda iz prošlosti, kaće Duško Tomić.

Duško Tomić, Zoran Milivojević
foto: Kurir televizija

- Neki previdi koje su imali u prošlosti dolaze na naplatu. Ako nekoga interesuju samo nacionalni interesi, Evropa će ga napadati. Mi smo dobili budućnost za 35.000 radnika u nacionalnoj industriji, znate kakve smo statusne stvari dobili od UAE... I Šolcu i Makronu jedino je UAE slamska spasa. Ako u Brazilu pobedi levica, Latinska Amerika postaje crvena - kaže Tomić.

Sva kalabuka koja se digla je pokušaj medijskog sataniziranja Srbije da se okrivi za nešto što nije uradila, kaže Zoran Milosavljević.

Duško Tomić, Zoran Milivojević
foto: Kurir televizija

Duško Tomić je istakao da mi imamo najviše investitora iz EU.

- Lako je i pijunom dati mat, to pozicioniranje na šahovskoj tabli mi se lepo snalazimo. Ništa nismo prekršili i gledamo da balansiramo na svim frontovima dobre poteze vučemo. Više je nego očigledno da gledamo samo naše nacionalne interese - kaže profesor dr Duško Tomić.

Mi smo bili između dve vatre, a imate ljude koji znaju jako dobro da igraju te igre, kaže profesor Tomić, koji je istakao da je situacija apsolutno pod kontrolom državnog vrha.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:00

SITUACIJA POSTAJE DRAMATIČNA: Grubješić i Stojanović o pretnjama EP da će zbog Rusije uvesti sankcije Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track