VULIN OSUDIO SRAMNU NASLOVNICU HRVATSKOG EKSPRESA: Uporediti unuka ustaške žrtve sa Hitlerom - to mogu samo Hrvati
Foto: MUP Srbije, Printscreen

REAKCIJA

VULIN OSUDIO SRAMNU NASLOVNICU HRVATSKOG EKSPRESA: Uporediti unuka ustaške žrtve sa Hitlerom - to mogu samo Hrvati

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin osudio je sramnu naslovnu stranu hrvatskog "Ekspresa" na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoređen sa vođom nacista Adolfom Hitlerom.

- Uporediti unuka ustaške žrtve, Aleksandra Vučića, sa Hitlerom, to mogu samo Hrvati. Mediji i političari u Hrvatskoj znaju da između Vučića i Hitlera nema sličnosti, ali bolje znaju da između politike prema Srbima i Srbiji savremene Hrvatske i Nezavisne Države Hrvatske nema ni malo razlike. Zato im je priča o pobijenoj srpskoj deci „gadljiva do nepodnošljivosti“, a zahtev Srbije da se ubicama srpske dece sudi razlog za histeriju - naveo je Vulin i dodao:

- Kome je Stepinac svetac, njemu je Vučić Hitler, ipak, ostavljam mogućnost da nisam dobro razumeo šta je hrvatski list "Ekspres" hteo da kaže, jer u zemlji u kojoj se Hitlerovom sledbeniku, osnivaču ustaškog pokreta Mili Budaku daju ulice, u takvoj zemlji poređenje sa Hitlerom i ne mora biti uvreda. Ono što je u Srbiji, zemlji Hitlerovih protivnika uvreda, u Hrvatskoj, zemlji najodanijih Hitlerovih saveznika, može biti kompliment.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track