SVE U SVEMU, KAO ŠTO REKOH, DOBRA NEDELJA ZA SRBIJU! Ovako je izgledala prošla nedelja sa predsednikom (VIDEO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

andrićev venac

SVE U SVEMU, KAO ŠTO REKOH, DOBRA NEDELJA ZA SRBIJU! Ovako je izgledala prošla nedelja sa predsednikom (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra – primio sam akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa, napisao je jutros na svom zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije, predsednik Aleksandar Vučić.

Takođe, svetski poznata kompanija Grundfos proširila je svoje kapacitete u našoj zemlji, predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali su se sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže, a o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao sam i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner, dodao je on navodeći prošlonedeljne aktivnosti. Bila je ovo i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije.

Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom.

Prisustvovali smo puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka, i tom prilikom smo u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima. Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za građane i za privredu. Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track