Najnovije vesti

PREMIJERKA BRNABIĆ U SPOMEN-PARKU JAJINCI: Pritisci na Srbiju jednaki licemerju velikih sila koje nas pritiskaju
Foto: Beta/Slobodan Miljević

dan sećanja

PREMIJERKA BRNABIĆ U SPOMEN-PARKU JAJINCI: Pritisci na Srbiju jednaki licemerju velikih sila koje nas pritiskaju

Politika
13:54h

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić rekla je da su "izazovi sa kojima se naša Srbija danas suočava strahoviti, živimo u vremenu koje je najteže u prethodne dve decenije, od 1999. godine", kada su u "slučaju Srbije brutalno pogaženi principi Povelje Ujedinjenih nacija".

Ana Brnabić, Jajnici
foto: Beta/Slobodan Miljević

"Gaženje povelje Ujedinjenih nacija i principa međunarodnog prava u slučaju Srbije i tada je bilo potpuno jasno svima koji su želeli da vide i razumeju otvorilo je Pandorimu kutiju a selektivno tumačenje principa medjunarodnog prava doveli su svet do ovoga gde smo danas", rekla je danas Brnabić, na obeležavanju Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja, u Spomen-parku Jajinci, u Beogradu.

Ona je naglasila da je "zato pritisak koji danas Srbija trpi direktno srazmeran stepenu licemerja velikih sila koje nas pritiskaju".

Prema njenim rečima, "savest Srbije je mirna jer nikog ne ugrožava, poštujemo principe medjunarodnog prava i ne tumačimo ih od slučaja do slučaja, nemamo dvostuke aršine".

1 / 6 Foto: Beta/Slobodan Miljević

"Mi ne gledamo u tudje dvorište, nikome ne radimo iza ledja i pomažemo svima kojima možemo. Privrženi smo miru i regionalnoj saradnji, o čemu inicijartiva 'Otvoreni Balkan' najbolje svedoči", naglasila je Brnabić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track