MINISTAR VULIN O HRVATSKOM LOBIRANJU: Bolje biti neutralna zemlja, nego član kluba u kom će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon
Foto: MUP

ministarstvo unutrašnjih poslova

MINISTAR VULIN O HRVATSKOM LOBIRANJU: Bolje biti neutralna zemlja, nego član kluba u kom će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon

Politika -

Evropska unija na taj predlog nije uvela 8. paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke

BEOGRAD - Evropska unija je još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina doslednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima. Na predlog iskompleksirane ustaške Hrvatske, Srbiji je zabranjeno da uvozi rusku naftu preko jadranskog naftovoda, ali Bugarskoj nije, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posle hrvatske hvale da je zahvaljujući njenom lobiranju u EU Srbiji stopiran uvoz ruske nafte zbog čega će morati da je plaća mnogo skuplje.

Vulin je dodao da je objašnjenje bilo da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu što se nije odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju.

Nije ustašama i njihovim saveznicima važno da li nešto ima smisla, već da li će to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtevom koji je usvojila Evropska unija, Srbija je prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona evra koje je mogla korisnije da upotrebi. Srbija će u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama, jer gde god ustaše budu mogle da napakoste i naškode Srbiji, oni će to i uraditi.

Evropska unija, u kojoj o našoj sudbini odlučuje sve neuspešnija, a sve pakosnija Hrvatska, je mesto naših budućih poniženja i stradanja i zato je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo.

Evropska unija na predlog ustaša nije uvela 8. paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke, kako ustaše jedino i znaju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući odluku Hrvatske da stopira uvoz ruske nafte u Srbiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track