PROTEST NA ŠORDOŠU: Privedeno nekoliko aktivista, pokušavaju da spreče radnike kineske kompanije CRBC da postave ogradu
Foto: Printscreen

INTERVENISALA POLICIJA

PROTEST NA ŠORDOŠU: Privedeno nekoliko aktivista, pokušavaju da spreče radnike kineske kompanije CRBC da postave ogradu

Politika -

Nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije "CRBC" (China Road and Bridge Corporation) da na Šordošu postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Reagovala je i interventna policija koja je aktiviste pogurala ka šumi, nakon čega su radnici iz Kine nastavili radove na pripremi gradilišta. Između radnika i građana koji protestuju je kordon policije, a dosad je privedeno najmanje sedmoro aktivista, kako javlja reporterka N1.

Hapšenja su, kako su naveli, počela kada je aktivistkinja Danijela Stojković pred policijom srušila deo ograde koji su postavili kineski radnici.

Ona im se prethodno obratila na engleskom jeziku i rekla da ne treba da rade, nakon čega je oborila ogradu. Policija je odmah privela, a ostali aktivisti su zatim formirali živi zid kako bi sprečili prolazak kineskih radnika, poručujući da se neće pomeriti uprkos upozorenjima policije.

Jedna aktivistkinja napala je Emiliju Marić, glavnu urednicu Novosadske televizije. Inače, aktivisti "Survivor kampa Sordos" i u ponedeljak su na tom prostoru, nadomak brodogradilišta, organizovali blokadu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja