NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA NA KOSMETU: UČK grafit ispisan na banderi u selu Sušica
Foto: Kancelarija za KIM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

NOVO ZASTRAŠIVANJE SRBA NA KOSMETU: UČK grafit ispisan na banderi u selu Sušica

Politika -

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je na banderi u selu Sušica, nadomak Gornje Gušterice, ispisan grafit koji "slavi terorističku organizaciju Oslobodilačku vojsku Kosova (UČK)".

Kancelarija je u saopštenju osudila incident i ocenila da je taj slučaj nastavak stalnih nastojanja da se srpski narod na Kosovu zastraši i da se medju Srbe dodatno unese nespokojsvo i nemir".

"Kancelarija apeluje da se sa tom praksom smesta prestane, kako već osetljiva i krhka bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila još više narušena", dodaje se u saopštenu.

1 / 3 Foto: Kancelarija za KIM

Iz kancelarije su naveli da su incidenti usmereni prema Srbima sve učestaliji i da oni nekada imaju drastične oblike imovinskih i krivičnih delikata, a da su to nekada "sasvim neprikriveni izlivi mržnje, kao u ovom slučaju".

"Apelujemo na Srbe da ne nasedaju na provokacije, a očekujemo da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj i sve duge incidinte i kaznili odgovorne", stoji u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja