VUČEVIĆ: Ana Brnabić u utorak iznosi ekspoze za sastav vlade, sutra pre podne imena još dva ministra
Foto: Nenad Kostić

novi ministar odbrane

VUČEVIĆ: Ana Brnabić u utorak iznosi ekspoze za sastav vlade, sutra pre podne imena još dva ministra

Politika -

Prema njegovim rečima, gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija, Srbija sedi na srpskoj stolici i vodi računa o građanima Srbije

BEOGRAD - Sednica GO SNS je završena, a nakon toga javnosti se obratio novi ministar odbrane Miloš Vučević, koji je istakao da su imali diskusiju, bila je demokratska procedura i različiti pogledi, ali i suštinska želja da Srbija dobije vladu koja će voditi računa o interesima Srbije, a ne nekih interesnih sfera.

"Očekuje se da sednica Narodne skupštine na kojoj će početi izbor vlade, odnosno gde će mandatarka Ana Brnabić izneti ekspoze za sastav Vlade bude u utorak, 25. oktobra i da tada krene rasprava o sastavu nove Vlade", kazao Vučević.

00:45

Vučević - U utorak sednica Skupštine za izbor vlade

"Naravno, medijski najzanimljivija tačka je bila ona koja se tiče predloga sastava nove vlade. Na odboru SNS smo jednoglasno usvojili predlog za izbor članova nove vlade. Imali smo diskusiju, bila je demokratska procedura i različiti pogledi, ali i suštinska želja da Srbija dobije vladu koja će voditi računa o interesima Srbije, a ne nekih interesnih sfera", rekao je Vučević.

Verujem, dodao je on, da će vlada u narednom periodu biti dostojna izazova, da će biti fokusirana pre svega na očuvanje interesa svih građana Republike Srbije.

01:07

Vučević - Brnabić će sutra pre podne objaviti imena još dva ministra

"Ponosan sam na činjenicu da smo imali kapacitet da predlažemo i nestranačke ličnosti, ubedljivo najviše žena u sastavu vladu, time pokazujemo da smo spremni da menjamo društvo na bolje pred izazovima koji su pred nama", kaže Vučević.

Prema njegovim rečima, "gledaćemo da sačuvamo ovaj naš brod koji se zove Srbija, Srbija sedi na srpskoj stolici i vodi računa o građanima Srbije.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track