10:49

Gostovanje Stručnjaka u Redakciji

nemanjina 11

ŠTA ĆE URADITI NOVA VLADA U JEKU SVETSKE KRIZE? Anđus: Realno, od Dačića nemamo boljeg za mesto ministra spoljnih poslova

Politika -

Nova vlada Srbije nova ministarstva, i nove brige. Šta donose promene i nova ministarstva, nove Vlade, jutros u Redakciji govorili: Vladimir Kovačević, predsednik nove stranke " Da se struka pita", Dejan Anđus, novinar kao i Vladimir Kokanović- predsednik saveza Srba Slovenije.

REDAKCIJA
foto: Kurir TV

Na pitanje voditelja da li je iznenađenje izbor novih ministara i nove Vlade, Anđus je rekao:

- Svi smo saglasni da je potrebna stručnost, vrednoća i fleksibilnost u ovom poslu. Priče o ekspertskim vladama su "spin priče" i neće proći. Ova imena su mi potpuno logična, posebno za Vučevića. Za njega sam znao da će napredovati. Za Dačića takođe nije iznenađenje, jer pored njega i nemamo neki izbor za taj resor- izjavio je on

Anđus
foto: Kurir Tv

Ogromni pritisci na Srbiju koju vidimo kroz izjavu Vučića da nam je sad najpotrebnija mudrost, smatra Vladimir Kovačević.

- Od nove vlade očekuje se da će odoleti pritiscima, i svesnost da će ti pritisci postati jači. To su pritisci oko Kosovo i Metohije i oko ukrajinsko-ruske krize - rekao je Kovačević.

Vladimir Kovačević
foto: Kurir TV

O novim izazovima i aktuelnim promenama , kao neko "stručan" upitan je predsednik Nove stranke "Da se struka pita" :

- Postoji armija ljudi koji su stručni. Mi pozivamo tu Srbiju da se uključi u politiku. Mislim da Vučić nije izašao iz onog korita od pre 20 godina. Što se tiče ukupnog sastava Vlade, izgleda da imamo puno kompromisa, a čini mi se da nikako nismo bliži štedljivosti. Ovo je potpuno drugo političko agregatno stanje i ne mislim da će vlada biti nešto efikasna - izjavio je Kovačević

Skupština Srbije, Nova Vlada, Vučić
foto: Fonet Nenad Orevic

Na izjave Aleksandra Vučića da imamo prijateljstva u Francuskoj i u Nemačkoj, a koliko su ta prijateljstva održiva za srpski interes.

- Srbija i srpski interes su na prvom mestu! Nikad nije bilo drugačije i sada je tako. Pritisci su dvosmerni, mi nikad i nismo odustali od srpskih interesa, a prijateljstva su nam i omogućila da ne budemo pod sankcijama.- dodao je Anđus.

Kurir rs.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track