BRNABIĆ PORUČILA POSLANIKU PSG: Nikada ne bih podržala ulazak Tačijeve partije u međunarodnu organizaciju, vi ste to uradili
Foto: Zorana Jevtić

POLITIKA

BRNABIĆ PORUČILA POSLANIKU PSG: Nikada ne bih podržala ulazak Tačijeve partije u međunarodnu organizaciju, vi ste to uradili

Politika -

Mandatarka Ana Brnabić oštro je odbrusila poslaniku Pokreta slobodnih građana koga je podsetila da je ta stranka svojevremeno podržala ulazak partije Hašima Tačija u jednu međunarodnu organizaciju.

- Mi imamo potpuno drugačije shvatanje nacionalnog interesa. Vaš pokret i vi lično, kao predstavnik tog pokreta, glasali ste za prijem Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija, u organizaciju Liberalnih partija Jugoistočne Evrope. Ja to nikada ne bih uradila. Zašto bih nekoga ko je na sudu za najgore ratne zločine, uključujući i trgovinu organima Srba i drugih nealbanaca sa Kosova, zašto bih ja na bilo kom međunarodnom forumu podržala takvu stranku ili stranku koja ima takvog predsednika? Zašto? - upitala je Brnabić.

ekspoze, Ana Brnabić
foto: Youtube Printscreen

Kako kaže, mogli su barem da sačekaju da se završi suđenje, ako već ne veruju u ono što govore naše institucije.

- Na kraju krajeva šta govori i Nataša Kandić i ostali fondovi ovde, nego da verujete u taj međunarodni sud, pa da sačekate to, pa da glasate za njih za prijem u organizaciju Liberalnih partija Jugoistočne Evrope. Šta je tu liberalno, šta ima Tačijeva stranka da traži u toj organoizaciji, šta je liberalno, što vadite ljudima organe i prodajete ih na crnom tržištu? To je valjda liberalno, pa ste vi zbog toga glasali za njih verujem - zaključila je Brnabić sednici Narodne skupštine na kojoj poslanici raspravljaju o članovima buduće Vlade Srbije.

Kurir.rs/ Foto/Source:Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track