KURTI NASTAVLJA DA SE IGRA VATROM! Odalović: SAD mu ponudile častan izlaz, ali on nastavlja po svom! Matović: Ništa ne radi sam
Foto: Kurir Televizija, EPA/Valdrin Xhemaj

teror

KURTI NASTAVLJA DA SE IGRA VATROM! Odalović: SAD mu ponudile častan izlaz, ali on nastavlja po svom! Matović: Ništa ne radi sam

Politika -

Rok prištinskih vlasti za preregistraciju vozila sa KM na RKS tablice istekao je juče. Prema zvaničnim podacima Kosovske policije, do sada je svega 20 vozila preregistrovano na RKS tablice od ukupno 9.000 koliko se procenjuje da ih ima.

Kako je najavio Aljbin Kurti nakon toga, od 1. novembra do 21. novembra, biće izricane opomene, zatim će od 21. novembra u trajanju od dva meseca, do 21. januara, policija izricati novčane kazne od 150 evra.

Ovom temom bavili su se gosti Redakcije Veljko Odalović, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

05:16

KURTI NASTAVLJA DA SE IGRA VATROM! Odalović: SAD mu ponudile častan izlaz, ali on nastavlja po svom! Matović: Ništa ne radi sam

- Kurti nastavlja da se igra vatrom. Ovo su potezi koji za cilj imaju dodatnu destabilizaciju na severu KiM, dodatni pritisak na Srbe, sa raznim merama koje je usvojila ta njihova vlada. S druge strane dobijamo sve glasnije poruke da to što radi nije dobro. Pre svega od onih koji su ga najsnažnije podržavali, a to su SAD. Dali su mu časni izlazak da odloži odluku za 10 meseci - kaže Odalović.

Voditelje Olju Lazarević i Vladimira Karalejića zanimalo je da li će se na stolu pojaviti predlog potpunog odlaganja uvođenja ovih mera.

Veljko Odalović
Veljko Odalovićfoto: Kurir TV

- Ono što je Kurti uradio je apsolutno odbijanje onog što je od njega traženo. On sada razrađuje plan po fazama, to je ignorisanje SAD koje su sa EU poslale jasnu poruku. Tih 10 meseci je prostor za vraćanje dijaloga i traženje rešenja koja neće biti nametana i neće izazivati ovakve sukobe i tenzije. Očigledno je da ne postoji niko u tim institucijama ko brine o Srbima ili im pomaže na bilo koji način. Implementacija Briselskog sporazuma je jedini put - dodao je Odalović.

Perko Matović osvrnuo se na činjenicu da Priština ništa ne radi bez saglasnosti SAD.

Perko Matović
Perko Matovićfoto: Kurir TV

- Ni kosovsko rukovodstvo ne zna kako će to tačno izgledati. Ne mislim da su to prazne pretnje već nastavak terora nad Srbima. Ovo podseća nad teror Prizrenske lige nad Srbima. Briselski sporazum ne poštuju jer su glavni pokrovitelj njihove nezavisnosti SAD. Postavlja se pitanje da li svaki njihov potez ima amin SAD, da li javno ili tajno. I ovaj put će odvratna evropska birokratska aparatura uspeti uz pomoć Vašingtona da obuzda Kurtija - rekao je Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track