PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Matićeva predala izveštaj i poželela uspeh novom ministru Momiroviću
Foto: Instagram Printscreen

nova pozicija

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI: Matićeva predala izveštaj i poželela uspeh novom ministru Momiroviću

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović danas je zvanično preuzeo ministarske dužnosti iz resora trgovine od dosadašnje ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić.

"Borićemo se kako bismo stabilizovali cene i u uslovima planetarne krize obezbedili sve proizvode za naše gradjane. Ministarstvo na čijem sam čelu poseban akcenat će staviti na produbljivanju trgovinskih odnosa sa regionom i trajne ekonomske povezanosti Srbije sa državama u okruženju", rekao je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je i da su ekonomska integracija Srbije u regionu i ojačavanje trgovinske pozicije zemlje u EU visoko na agendi prioriteta ovog ministarstva.

Momirović je zahvalio dosadašnjoj ministarki Matić na urađenom poslu i istakao da će zajedno sa novim timom raditi na obezbedjivanju redovnog snabdevanja tržišta, dodatnom povećanju izvoza, "kao i sa aktivnom podrškom inicijative 'Otvoreni Balkan' koja će srpsku privredu dodatno integrisati sa regionom i omogućiti pun potencijal kada je reč o razmenama roba, ljudi i usluga".

U cilju zaštite potrošača i zaštite energetske bezbednosti Srbije Momirović je apelovao na gradjane da se ponašaju odgovorno, da budu "rame uz rame sa svojom državom i štede energiju", jer kako je dodao, samo tako mogu biti ublaženi negativni ekonomski efekti koji pogadjaju čitavu Evropu.

Ministarka u prethodnom mandatu Tatjana Matić i novi ministar potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti u skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave.

Matić je novoizabranom ministru predala izveštaj o radu ministarstva u resoru trgovine za vreme svog mandata i poželela mu uspeh u obavljanju nove dužnosti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track