MINISTAR DAČIĆ SA HILOM: Prisustvo američkih kompanija u Srbiji dokaz dobrih odnosa sa SAD
Foto: Nenad Kostić

ministarstvo spoljnih poslova

MINISTAR DAČIĆ SA HILOM: Prisustvo američkih kompanija u Srbiji dokaz dobrih odnosa sa SAD

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, nakon današnjeg razgovora sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom, izjavio je da je ;prisustvo američkih kompanija koje uspešno posluju u Sbiji dokaz dobrih ekonomskih odnosa izmedju dve države.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, sagovornici su se saglasili da sve napore treba usmeriti na nastavak dijaloga, jer je razgovor jedini pravi put za rešavanje otvorenih pitanja i za postizanje održivog dogovora.

Ambasador Hil je ponovio podršku SAD Evropskoj Uniji u planiranoj integraciji Srbije i drugih država Zapadnog Balkana i dodao da će Amerika uvek podržati napore na produbljivanju regionalne ekonomske saradnje na način koji promoviše integraciju sa Evropskom unijom.

Prvi potpredsednik vlade Dačić je pozdravio jučerašnje razgovore privredne delegacije SAD i najviših zvaničnika Srbije o daljem jačanju ekonomske saradnje, strateškim partnerstvima, kao i o potencijalima za investicije u energetiku, sektor informaciono-komunikacionih i zelenih tehnologija.

On je istakao da je Srbija posvećena političkom dijalogu i ulaganju dodatnih napora kako bi se bilateralni odnosi sa SAD podigli na viši nivo i kako bi se unapredila saradnja u svim oblastima ;i dodao da za Srbiju očuvanje mira i stabilnosti u regionu ostaje jedan od ključnih prioriteta.

Dačić je naglasio da je Srbija inicijator i pokretač brojnih projekata koji na najbolji način povezuju države Zapadnog Balkana i da je zbog toga prepoznata kao pouzdan partner svima onima koji žele da rade na zajedničkom evropskom putu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track