DAČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORKOM KINE: Zahvalio na podršci u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, posebno u Ujedinjenim nacijama
Foto: MSP

DAČIĆ SE SASTAO SA AMBASADORKOM KINE: Zahvalio na podršci u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, posebno u Ujedinjenim nacijama

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo o unapređenju bilateralnih odnosa, aktuelnim geopolitičkim pitanjima i razvoju ekonomske saradnje kroz unapređenje trgovinske razmene.

Čen je čestitala Dačiću stupanje na dužnost šefa diplomatije Srbije i izrazila nadu da će se dosadašnja "uspešna saradnja nastaviti na svim nivoima".

Ivica Dačić, Čen Bo
foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Dačić je rekao da odnosi dve države kontinuirano jačaju i da se nada nastavku političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i strateškog partnerstva izmedju Srbije i Kine.

On je uputio čestitke povodom nedavno uspešno održanog 20. kongresa KPK i reizbora predsednika Si Đinpinga na funkciju generalnog sekretara te partije, i rekao da se nada njegovoj skoroj poseti Srbiji.

Ivica Dačić, Čen Bo
foto: MSP

Dačić se zahvalio na podršci Kine u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, posebno u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama, kao i očekivanje da će ta podrška od vitalnog značaja za Srbiju biti nastavljena u istom duhu.

Sagovornici su se složili da je jedan od glavnih prioriteta svestrani razvoj ekonomske saradnje dve zemlje, kroz unapredjenje trgovinske razmene, priliv novih kineskih investicija i rast izvoza Srbije u Kinu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track