PETKOVIĆ: Kurti zadao smrtonosni udarac normalizaciji odnosa Beograda i Prištine SRBI SA KiM SPREMNI DA SE BORE SVIM SREDSTVIMA
Foto: screenshot Pink tv

vlada srbije

PETKOVIĆ: Kurti zadao smrtonosni udarac normalizaciji odnosa Beograda i Prištine SRBI SA KiM SPREMNI DA SE BORE SVIM SREDSTVIMA

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković naglasio je danas da je premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti zadao smrtonosni udarac normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Obaveštavamo javnost da je Aljbin Kurti izjavio usred Berlina da ga ne zanima formiranje Zajednice srpskih opština i da takav papir ne postoji u Prištini. Takođe je izjavio da smenjuje direktora policije za sever Nenada Đurića koji je stao u zaštitu svog naroda. Time je zadao smrtonosni udarac Briselskom sporeazumu i smrtonosni udarac svakoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine - rekao je Petković na konferenciji za medije u Vladi Srbije.

Dodao je da se očekuje reakcija Srbije, a da se Zapad ne oglašava 24 sata iako je Kurti time ponizio EU usred Berlina.

- Direktno krši tačku 9 sporazuma koja govori da direktor policije na severu KiM mora biti Srbin koga bira srpski narod u licu četiri gradonačelnika srpskih opština - rekao je Petković.

Na protivpravnu smenu direktora policije i negiranje Briselskog sporazuma od strane Kurtija naš narod je prema njegovim rečima odgovorio jedinstveno.

Petar Petković
foto: screenshot Pink tv

- Predsednik Vučić je do 5 sati jutros na više lokacija razgovarao sa više naših predstavnika sa KiM. Svi su jedinstveni i odlučni da brane svoje pravo za ostanak i opstanak na svojim ognjištima i slobodu kretanja. Predsednik je rekao da ih razume i ukazao na posledice ako dođe do razgradnje Briselskog sporazuma. Narod je rekao da to razume, ali je takođe rekao da nijedan Srbin ne želi da napušta vekovna ognjišta i da stave decu na traktore kao tokom "Oluje" - rekao je Petković.

Srbisa KiM će prema njegovim rečima na miran i demokratski način pokazati otpor Kurtiju.

- Naš narod na KiM je poručio predsedniku da će se ako ih neko napadne boriti i svim drugim sredstvima - rekao je Petković.

Sutra će prema njegovim rečima politički predstavnici Srba sa KiM doneti odluku o eventualnom napuštanju institucija u Prištini i odlučiti o daljim potezima.

- Nije vrhovni komandant Vljosa Osmani ili Aljbin Kurti nego Aleksandar Vučić i tako će i ostati - naglasio je Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track