VULIN O LALIĆEVOM PRIZNANJU DA JE PLANIRAN ATENTAT NA VUČIĆA: Njihov cilj je bio smrt predsednika i članova njegove porodice
Foto: Kurir Televizija

reagovanje

VULIN O LALIĆEVOM PRIZNANJU DA JE PLANIRAN ATENTAT NA VUČIĆA: Njihov cilj je bio smrt predsednika i članova njegove porodice

Politika -

Povodom priznanja člana klana Belivuk-Miljković, Srđana Lalića da su Zvicer, Belivuk i Miljković planirali ubistvo predsednika Vučića, oglasio se predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i pozvao sve koji nose odgovornost za bezbednost u Srbiji, da čuvaju stabilnost i mir u Srbiji i sačuvaju život predsednika Vučića.

- Od prvog dana mog dolaska na mesto ministra policije znao sam da moram učiniti sve da predsednik Aleksandar Vučić preživi dok ne uništimo klan Belivuk-Miljković. Njihov glavni cilj je bio smrt Aleksandra Vučića i članova njegove porodice i uvođenje Srbije u haos u kom bi izabrali vlast koja će ih slušati i čuvati - rekao je Vilin i dodao da "u tome nisu bili sami".

- Nisu bili ni bez političke podrške i političkih ambicija, zato sada kada je i na suđenju potvrđeno da su postojali planovi i konkretna činjenja da se likvidira Aleksandar Vučić, ponavljam svima koji sada nose odgovornost za bezbednost u Srbiji da čuvaju i sačuvaju predsednika i stabilnost i mir u Srbiji.

Vulin tvrdi da "i sada postoje politički centri moći koji će pokušati da iskoriste kriminalce da ubistvom Aleksandra Vučića sruše Srbiju".

- Kada sam to rekao pre dve godine, smejali su mi se i proglašavali za ludaka, poltrona. I tada i sada znao sam da pakost i mržnja nisu zamena za istinu. Ponosan sam što smo mi pripadnici MUP-a, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal uspeli ono što bezbednosne strukture koje su vodile zemlju u vreme ubistva Đinđića nisu uradile, zaštitili smo svog predsednika i nismo dozvolili da ološ ubije prvog među Srbima - Aleksandra Vučića. Borba nije gotova, a oni koji u njoj ne učestvuju, bar neka se više ne smeju - izjavio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track