VESIĆ SA ČEN BO: Predsednici Vučić i Si Đinping garancija čeličnog prijateljstva Srbije i Kine
Foto: Kurir

susret

VESIĆ SA ČEN BO: Predsednici Vučić i Si Đinping garancija čeličnog prijateljstva Srbije i Kine

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo sa kojom je razgovarao o tekućim i budućim projektima između dve zemlje.

Ambasadorka Čen Bo čestitala je ministru Vesiću stupanje na novu dužnost i izrazila nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti i ubuduće, kao što su sarađivali dok je Vesić obavljao javne funkcije u Beogradu. Oni su se saglasili da dve zemlje vezuje izuzetno važni projekti od strateškog značaja i ekonomskog prosperiteta.

Goran Vesić
foto: Kurir

Ministar Vesić istakao da su predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping garancija da će se čelično srpsko-kinesko prijateljstvo produbljivati i razvijati na zadovoljstvo i sreću naših naroda.

Goran Vesić
foto: Kurir

Vesić je istakao da Srbija ima dobru saradnju sa svim kineskim kompanijama koje rade u našoj zemlji i da je njegov zadatak da ministarstvo koje vodi nastavi da vodi uspešne projekte koji su u toku. Na osnovu Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture Kina uspešno realizuje brojne infrastrukturne projekte u Srbiji, kao što su projekti izgradnje drumske, železničke i komunalne infrastrukture.

Kurir.rs

Bonus video:

06:13

OŠTRO U JUTARNJEM PROGRAMU! Kajtez: Kina će biti sledeća super sila Đokić: Samo ako osvoji Tajvan, a to neće moći!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track