VUČIĆ SE SASTAO SA MAKRONOM: Za predsednika Srbije priređen svečani doček ispred Jelisejske palate (FOTO)
Foto: AP/ Michel Euler

tet-a-tet sastanak

VUČIĆ SE SASTAO SA MAKRONOM: Za predsednika Srbije priređen svečani doček ispred Jelisejske palate (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati.

Makron je Vučića dočekao ispred Jelisejske palate uz prisustvo garde Republike Francuske, a potom je usledio tet-a-tet sastanak.

Poslednji put Vučić i Makron, koji su do sada imali 15 susreta, razgovarali su početkom oktobra u okviru samita o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice, kada je održan trilateralni sastanak u Pragu kojem je pristvovao i nemački kancelar Olaf Šolc.

Vučić je stigao u dvodnevnu posetu Parizu gde će sutra, podsetimo, učestvovati na petom Pariskom forumu o miru, a sutra ga očekuje i radni ručak sa predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron
foto: AP/ Michel Euler

Susret dolazi u momentu kad je Beogradu predstavljen nemačko-francuski plan za rešavanje spora između Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron
foto: AP/ Michel Euler

Dolazak u Pariz najavio je i premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti koji je na svom Fejsbuk profilu naveo je da je moguće da će se na Mirovnom forumu sastati sa Vučićem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track