UNUK DRAŽE MIHAILOVIĆA NA NOVOJ FUNKCIJI: Vojislav Mihailović izabran za potpredsednika Skupštine Srbije
Foto: Beta

POLITIKA

UNUK DRAŽE MIHAILOVIĆA NA NOVOJ FUNKCIJI: Vojislav Mihailović izabran za potpredsednika Skupštine Srbije

Politika -

Kandidat za potpredsednika Skupštine Srbije ispred Srpske koalicije NADA koju čine Novi DSS i POKS, Vojislav Mihailović, izabran je na tu funkciju umesto generala Božidara Delića, koji je preminuo pre mesec i po dana.

- Ukoliko dobijem priliku da vodim sednice skupštine, trudiću se da budu drugačije, sa više tolerancije i međusobnog uvažavanja poslanika. Svedoci smo da skoro na svakoj sednici rasprava bude na ivici fizičkog sukoba. To mora da se promeni - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS i jedan od lidera Koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihailović je rođen u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu, diplomirao na Pravnom fakultetu.

Vojislav Mihailović
foto: Promo

Obavljao je dužnosti gradonačelnika Beograda, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije u tri mandata i vršioca dužnosti predsednika Republike Srbije na jedan dan (od 3. do 4. marta 2004. godine).

2018. godine pristupio je Pokretu obnove Kraljevine Srbije, gde je najpre bio izabran za potpredsednika stranke, a od januara 2022. za predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Na parlamentarnim izborima 2022. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, a na beogradskim izborima iste godine i za odbornika u Skupštini grada Beograda.

Unuk je armijskog generala, ministra vojnog Kraljevine Jugoslavije i prvog gerilca Evrope, Dragoljuba Draže Mihailovića.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track