ODNOSI SRBIJE I MAĐARSKE NA ISTORIJSKI NAJVIŠEM NIVOU: Vučić se sastao sa Katalin Novak
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na jutarnjem čaju

ODNOSI SRBIJE I MAĐARSKE NA ISTORIJSKI NAJVIŠEM NIVOU: Vučić se sastao sa Katalin Novak

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Parizu sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

- Na jutarnjem čaju sa Katalin Novak. Pretpostavljam da bi drugi ljudi u ovakvoj atmosferi pričali o Parizu, njegovim lepotama, nekim običnim stvarima, ali, pošto ja to ne umem, govorili smo o politici. Predsednica Mađarske i ja još jednom smo potvrdili da su odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou, razgovarali o svim važnim bilateralnim pitanjima, a ja sam iskoristio priliku da Katalin Novak upoznam i sa svim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Republici Francuskoj, gde će učestvovati na petom Pariskom forumu o miru. Prvog dana posete, predsednik Vučić sastao se sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati, saopštilo je Predsedništvo.

Tokom drugog dana boravka u glavnom gradu Francuske, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim i zvaničnicima zemalja učesnica Foruma, među kojima su visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track