SRPKINJA MAKRONU POKLONILA RAKIJU Pogledajte kako je Slađana predala šljivovicu predsedniku Francuske, ostavila poklon i za Vučića
Foto: Printscreen/Video Plus

Na svečanosti kod Trijumfalne kapije

SRPKINJA MAKRONU POKLONILA RAKIJU Pogledajte kako je Slađana predala šljivovicu predsedniku Francuske, ostavila poklon i za Vučića

Politika -

Na ceremoniji kod Trijumfalne kapije na svečanoj tribini prisustvovala i predsednica Svesrpske zajednice Francuske Slađana Stamenović. Ona je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu predala bocu šljivovice, sa zapušačem u obliku šajkače.

- Rakiju su pekli moji roditelji iz Sedlara kod Svilajnca – istakla je Stamenovićeva za "Novosti" i naglasila da je takvu istu bocu kao poklon ostavila kod Makrona i za predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je bio u poseti Francuskoj.

01:18

Pariz, Slađana šljivovicu predala predsedniku Francuske

Stamenovićeva je istakla da je naročito obradovalo to što je francuski predsednik svima pokazivao poklon.

- Prvoj dami sam takođe dala magnet sa razglednicom Beograda, kao i ručni izvezeni mirišljavi jastučić na kome piše "Volim Srbiju" – poručila je ona.

Ovo je, inače, bio drugi put da se na velikim svečanostima povodom Dana primirja u Prvom i Drugom svetskom ratu kod Trijumfalne kapije pojavljuju samo francuske zastave.

- Skrenula sam na to pažnju francuskom predsedniku. Imala sam utisak da se začudio. Nadam se da će se posle našeg razgovora ponovo vijoriti i savezničke zastave, među kojima i naša, srpska – zaključila je Stamenovićeva.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track