PREMIJERKA BRNABIĆ: Opasnost po predsednika Vučića nije prošla, stavovi dela opozicije su sramotni
Foto: Printscreen/TV Pink

nalogodavci još na slobodi

PREMIJERKA BRNABIĆ: Opasnost po predsednika Vučića nije prošla, stavovi dela opozicije su sramotni

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da posle hapšenja kriminalne grupe iz Beograda, opasnost po život predsednika Srbije Aleksandra Vučića nije prošla jer su, kako je kazala "nalogodavci još na slobodi".

Brnabić je za Televiziju Prva, pitanja dela opozicije o tome zašto domaće bezbednosne službe nisu reagovale ranije ako su bile upoznati sa namerama te kriminalne grupe, nazvala sramotnim.

"Sramota je to što pitaju, uspeli smo da zaštitmo Vučića", rekla je ona.

Beograd se diplomatskim sredstvima svakodnevno bori za rešenje u vezi krize na Kosovu

Brnabićeva je rekla danas da se zvanični Beograd svakodnevno diplomatskim sredstvima bori da se dodje do rešenja krize na Kosovu. Ona je za TV Prva, povodom problema zbog zahteva za preregistraciju vozila, ocenila da sve više država razume da je kosovski premijer Aljbin Kurti uzrok nestabilnosti u regionu, iako kako je kazala, on ima podršku Nemačke i Velike Britanije.

"Borimo se da nađemo rešenje...(predsednik Srbije) Aleksandar Vučić svakodnevno razgovora sa brojnim svetskim zvaničnicima i trudi se da iznadjemo rešenje", rekla je ona. Podsetila je na Briselski sporazum Beograda i Prištine čiji je potpisnik i garant EU, te ponovila da Beograd samo traži da bude poštovan.

Zahvalila je domaćim službama i inostranim partnerima koji su zajedno radili na hapšenju kriminalne grupe, nazvane "Vračarci", te podsetila da je vlast u Srbiji i ranije obaveštavala javnost o opasnostima po život predsednika i njegove porodice.

Ponovo je osudila "neke medije i analitičare" zbog izražavanja sumnje u izjave vlasti, te ih optužila da ih plaćaju tajkuni i da rade protiv interesa Srbije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track