VOJISLAV MIHAILOVIĆ: Ispravna odluka Srba sa KiM da ne učestvuju na izborima
Foto: Beta

stav

VOJISLAV MIHAILOVIĆ: Ispravna odluka Srba sa KiM da ne učestvuju na izborima

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Vlade Srbije da jasno upozori predstavnike EU da će proglasiti ništavnim Briselski sporazum ukoliko privremene institucije na Kosovu i Metohiji istraju u nameri da održe izbore 18. decembra u četiri opštine na severu, bez učešća Srba.

Vojislav Mihailović, unuk, Draža Mihailović, jul 2019
foto: Sonja Spasić

- Pozdravljamo odluku Srba da ne učestvuju na lažnim izborima. Odavno upozoravamo na štetnost Briselskog sporazuma po srpski interes na Kosovu i Metohiji. Sada kada je više nego jasno da ni jedna tačka sporazuma od koje Srbi mogu imati korist nije sprovedena, a svaka koja je u interesu Albanaca jeste, ostalo je samo da Srbija zapreti njegovim ukidanjem i vraćanjem na stanje pre Briselskog sporazuma. To naša država treba da uradi ukoliko secesionisti izaberu na nelegalnim izborima u četiri srpske opštine svoje predstavnike - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS Vojislav Mihailović, koji je dodao:

- Odluka o raspisivanju izbora sa namerom da se na njima, u slučaju bojkota Srba, izaberu Albanci, doneta je sasvim sigurno uz saglasnost vodećih zemalja EU, Nemačke i Francuske, kao metoda pritiska na Srbiju da prihvati njihov predlog sporazuma između Beograda i Prištine. Srbija treba jasno da odgovori da je taj predlog neprihvatljiv, ali i da će Briselski sporazum biti doveden u pitanje ukoliko ne odgovore secesioniste u njihovoj nameri da održe nelegalne izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja