PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Apsolutno nema nikakvog dogovora! Pred nama su besane noći, a evo koje ponude su bile na stolu
Foto: Printscreen Pink

teški pregovori

PREDSEDNIK VUČIĆ IZ BRISELA: Apsolutno nema nikakvog dogovora! Pred nama su besane noći, a evo koje ponude su bile na stolu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela posle višesatnih pregovora sa premijerom privremenih institucija u Prištini, Aljbinom Kurtijem, uz posredstvo predstavnika EU, Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

"Sačekaćemo izjavu visokog predstavnika EU Đozepa Borelja. Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor. Srpska strana je bila konstruktivna. Deset puta menjane tekstove smo prihvatali, a albanska strana nije. Želim da sve utiske saberem".

"Pred nama su besane noći i mnogo teški dani, pa ćemo videti šta će biti. Poslušaćemo savet i zahtev visokog predstavnika. EU predstavnici su predložili Kurtiju da odustane od kazni, a nama da više ne izdajemo tablice sa oznakom KM. Mi ćemo to poštovati, videćemo šta će da radi druga strana", rekao je Vučić.

"Danas je svima u EU i celom svetu jasno ko je bio konstruktivan i ko teži miru i stabilnosti".

02:23

Brisel, Vučić, nismo postigli nikakav dogovor, srpska strana je bila konstruktivna

"Mi smo jedino insistirali da, kada se priča o budućnosti, mora da se poštuju potpisani dogovori. To je kamen spoticanja. Ne mislim da imamo bilo kakvu tragediju, ali neće biti lako".

"Večeras ili sutra tokom dan ću se obratiti građanima Srbije".

"Narodu na KiM mogu da poručim da će država uvek biti uz njih", zaključio je predsednik Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track