PRIZNANJE ZA SRPSKOG STRUČNJAKA ZA BEZBEDNOST: Asocijacija prijatelja španske policije uručila medalju za zasluge Iliji Životiću
Foto: Privatna arhiva

PRIZNANJE ZA SRPSKOG STRUČNJAKA ZA BEZBEDNOST: Asocijacija prijatelja španske policije uručila medalju za zasluge Iliji Životiću

Društvo -

Gala proslava u organizaciji Asocijacije prijatelja Španske Policije Anđeli Čuvari priređena je u Madridu, a tom prilikom su tradicionalno dodeljena priznanja španskim policajcima koji su se istakli spasavajući živote građana, boreći se protiv organizovanog kriminala i terorizama prošle godine.

Među nagrađenima je i bivši narodni poslanik, stručnjak za bezbednost profesor Ilija Životić, koji je dobio medalju za zasluge, što predstavlja veliku čast za našu zemlju.

Medalje su uručili Vojvoda od Sevilje D. Francisco de Borbón Escasany, i princeza Sofía Isabel de Borbón Mateos.

Profesor Životić postao je poznat široj međunarodnoj javnosti kada je 2018 dao intervju ispred ilegalne džamije u Beču u kojoj je kasnije osuđeni radikalni imam Nedžad Balkan vrbovao mlade za ratišta na Bliskom istoku, u kome je govorio o propustima bezbednosnih službi Austrije koji su doveli do stvaranja desetina ovakvih objekata.

Ilija Životić
foto: Privatna arhiva

Prema nekim informacijama, Životić je tada iznenadio okupljene Vahabije svojim dolaskom ali i jakim obezbeđenjem pa nisu ni pokušali da mu naude. Sledeći put međunarodna stručna javnost je čula za njega kada je na Konferenciji u UN Oktobra 2020 posvećenoj transnacionalnom organizovanom kriminalu javno govorio o škaljarskom i kavačkom klanu i pojedinim ambasadorima dao materijale.

Juna ove godine delegacija Specijalnih jedinica Pakistana došla je u Beograd i uručila mu nagradu za program edukacija koje je prošao njihov komandni kadar nešto ranije.Očigledno da je obrazovanje i dobra obaveštenost i ovoga puta dovela do Medalje za zasluge.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track