03:57

KLINIKA U TIRŠOVOJ KAO FUDBALSKI TEREN! Ministar Blagojević: Kraj radova očekuje se 2026. OBJEKAT VELIČINE 65.000 KVADRATA!

KURIR TELEVIZIJA

KLINIKA U TIRŠOVOJ KAO FUDBALSKI TEREN! Ministar Blagojević: Kraj radova očekuje se 2026. OBJEKAT VELIČINE 65.000 KVADRATA!

Politika -

Ministarstvo za javna ulaganja novi je resor u Vladi Srbije. S kojim ciljem je osnovano i da li to znači da su rezultati,ali i obim rada Kancelarije prevazišli okvire tog tela i da se ukazala potreba da se sve to podigne na jedan viši nivo?

O novom ministarskom resoru govorio je u jutarnjem programu Kurir televizije Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja.

Jutarnji Program
foto: Kurir Televizija

- Kancelarija jeste prerasla samu sebe i bilo je potrebno da se ojača institucionalni okvir za realizaciju velikog broja prilično kompleksnih projekata. Kancelarija je nastala nakon poplava 2014. i tada joj je prvi i jedini posao bila obnova. Vremenom su se projekti umnožavali i postajali složeniji i zbog toga je bilo logično da kancelarija preraste u ministarstovo - rekao je Blagojević.

Ministar je nabrojao sektore u okviru kojih će se realizovati projekti koji će biti pod nadležnošću ministarstva za javna ulaganja.

- Najvažniji su projekti u zdravstvu koji obuhvataju izgradnju najrazličitijih zdravstvenih ustanova od seoskih ambulanti do izgradnje opštih bolnica i njihovog obnavljanja širom čitave Srbije. Zatim projekti socijalne zaštite, infrastrukture, u šta spada recimo vodosnabdevanje, kao i projekti iz sektora kulture i sporta. To je sve bilo u nadležnosti Kancelarije, a sada će biti u nadležnosti ministarsrtva - objasnio je Blagojević.

- Izgradnja u Tiršovoj 2 je u toku od novembra prošle godine. Tada su počeli radovi. Urađena je najvaća temeljna jama koja je ikada izvedena na teritoriji naše zemlje. Njena površina jednaka je površini fudbalskog terena. Radovi se privode kraju, a na proleće počinje izgradnja objekta na postavljenim temeljima. Objekat će biti veličine 65.000 metara kvadratnih po najvišim međunarodnim standardima, a kraj radova se očekuje 2026. godine - kaže Blagojević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track