REZOLUCIJA EP VAŽNA, ALI PREGOVORE VODI EVROPSKA KOMISIJA: Emanuel Žiofre o mišljenju Evropskog parlamenta o našoj zemlji
Foto: Zorana Jevtić

Šef Delegacije EU u SRbiji

REZOLUCIJA EP VAŽNA, ALI PREGOVORE VODI EVROPSKA KOMISIJA: Emanuel Žiofre o mišljenju Evropskog parlamenta o našoj zemlji

Politika -

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da je rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji važan dokument, ali da se pregovori vode između zemlje kandidata i Evropske komisije.

Žiofre je to rekao na konferenciji za štampu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a odgovarajući na pitanje da li to što zvaničnici u Srbiji govore da rezolucija nije obavezujući dokument umanjuje važnost poruka koje stižu iz Evropskog parlamenta.

- Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo, sadrži mišljenja parlamenta koje je usvojeno velikom većinom, ali pregovori se vode između zemlje kandidata i Evropske komisije. Ono što Komisija predloži zemlje članice moraju da prihvate - rekao je Žiofre dodajući da se na isti način sprovodi i upravljanje IPA fondovima.

U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata.

- Mislimo da pomoć koju pružamo Zapadnom Balkanu i Srbiji je tu da pomogne građanima i promoviše reforme i tako planiramo da nastavimo da radimo - kazao je.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track