"VIŠE NE GLEDAM SKUPŠTINU, PRETVORILI SU JE U CIRKUS" Samofalov: Građanima je muka od svađa! Milićević: 3 STVARI SU KLJUČNE
Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

SRPSKI PARLAMENT

"VIŠE NE GLEDAM SKUPŠTINU, PRETVORILI SU JE U CIRKUS" Samofalov: Građanima je muka od svađa! Milićević: 3 STVARI SU KLJUČNE

Politika -

Sednica skupštine Srbije nastavlja se i danas. Prethodna dva dana skupštinsku raspravu obeležile su, ne samo čarke, već i neprikladne i uvredljive reči upućene premijerki Ani Brnabić..

Kako su to komentarisali gosti Konstantin Samofalov, član Predsedništva Socijaldemokratske stranke i Đorđe Milićević, Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, mogli ste pratiti u jutarnjem programu Redakcija na Kurir TV.

Skup[tina
foto: kuir tv

Izgleda da su uvek neke druge teme zgodne za raspravu skupštine, na upite voditeljke Olje Lazarević zašto je sve drugo bitnije za raspravu od budžeta republike Srbije, Samofalov je žustro odgovorio da odavno više ne prati zasedanje skupštine.

Konstantin Samofalov
foto: kurir tv

- Verovatno delim mišljenje većine građana: izbegavam da gledam skupštinu koja je pretvorena u cirkus! Atmosferu u društvu kreira onaj koji je za kormilom, a poslednjih deset godina kreira je vladajuća stranka, odnosno vlast! - rekao je Samofalov i istakao da je građanima muka rasprava i svađa i da pretenduje da se vlast promeni.

Đorđe Milićević, Redakcija
foto: kurir tv

I Milićević se složio sa sagovornikom, kao predstavnik izvršne vlasti, rekavši da rad parlamenta mora sadržati pristojnost, političku kulturu i političku toleranciju.

- Uvek sam isticao ove tri stvari, ali je suštinsko pitanje kakav je parlament potreban narodu Srbije. To je simbol demokratije koji će raditi u najboljem interesu države i naroda - rekao je Milićević.

03:47

VIŠE NE GLEDAM SKUPŠTINU, PRETVORILI SU JE U CIRKUS Samofalov: Građanima je muka od svađa! Milićević: 3 STVARI SU KLJUČNE

Zašto se potežu lična pitanja na parlamentu, ukoliko skupština nije predviđena za ovakva pitanja, Samofalov je sve okarakterisao kao društveni sunovrat.

- Opozicija nije za to najodgovornija. Imate predsednika države koji za gospođu Radu Trajković kaže da je mulj sa dna kace !? Mi moramo da zaustavimo sunovrat društva i to svi vidimo. Da bismo ih pobedili mi moramo da se ponašamo potpuno drugačije. U društvu u kojem vlast kontroliše sve, najodgovrniji je onaj na vrhu vlasti. Kada kaže pred građanima da je neko mulj, ne možete očekivati da će se građani ponašati drugačlije - rekao je Samofalov.

Milićević se nije složio,i sve je opravdao rečima da predsednik iznosi kvalifikacije i zna šta radi.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track