VLADA SRBIJE USVOJILA: Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa Kosova
Foto: Kosovo online printscreen

danas stupa na snagu

VLADA SRBIJE USVOJILA: Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa Kosova

Politika -

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Kosova, a koja danas stupa na snagu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području Kosova biće produžena registracija od sada pa nadalje.

"Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana. Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Кosovo i Metohija", navodi se u odluci Vlade.

Kako se dodaje, Vlada je juče usvojila i Zaključak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track