Najnovije vesti

STIGLO IZVINJENJE KFORA ZBOG UPADA U VRTIĆ U LEPOSAVIĆU: Amerikanci otkrili zašto su NAORUŽANI VOJNICI došli u objekat
Foto: Kosovo-online

kim

STIGLO IZVINJENJE KFORA ZBOG UPADA U VRTIĆ U LEPOSAVIĆU: Amerikanci otkrili zašto su NAORUŽANI VOJNICI došli u objekat

Politika

Američka patrola Kfora tokom operativne bezbednosne dužnosti svojim vozilima slučajno je ušla na parking obdaništa u Leposaviću.

Kfor je tako odgovorio na pitanje zbog čega su pripadnici tog sastava ušli u dvorište obdaništa i dodao da je do toga došlo kada je patrola dok je pokušavala da dođe do "preporučene posmatračke tačke" slučajno skrenula u pogrešnu ulicu koja je postala ćorsokak.

- Pošto se put naglo završio tražili su da uđu na parking obližnjeg vrtića da se okrenu i vrate putem kojim su došli. Zbog jezičke barijere koja se pojavila patrola nije mogla da saopšti svoje nevine namere da zahtevaju da im se otvori kapija kako bi okrenula svoja vozila. Slučajni dolazak i zabuna trajali su ukupno manje od 10 minuta. Usled pojačane zaštite zbog događaja od prethodnog dana, vezane za eksplozivne naprave u okolnim opštinama i okolini, vojnik u panciru i sa puškom izašao je iz vozila na parkingu kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila i imovine ili vozila oko škole. Zbog nemogućnosti da efikasno komuniciraju šta su radil, osoblje vrtića je svojom percepcijom takođe uplašilo deo dece u vrtiću - navodi se u saopštenju.

Leposavić, obdanište
foto: Kosovo-online

Zbog tog događaja Kfor se izvinio zbog eventualnih nesporazuma i zbog toga što su omeli rad vrtića.

- Želimo da uverimo sve da će Kfor uvek delovati da garantuje bezbedno okruženje za sve građane Kosova i Metohije. Misija Kfora predvođena NATO ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Ujedinjenih nacija u Rezoluciji 1244 iz 2009. godine - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track