SITUACIJA U VELIKOJ HOČI SE SMIRUJE Vlasnik vinarije zamolio okupljene građane da ostanu mirni, u toku ODUZIMANJE VINA!
Foto: Kosovo Online

maltretiranje

SITUACIJA U VELIKOJ HOČI SE SMIRUJE Vlasnik vinarije zamolio okupljene građane da ostanu mirni, u toku ODUZIMANJE VINA!

Politika -

U Velikoj Hoči bilo je danas veoma napeto jer su specijalne policijske jedinice stigle sa cisternom kako bi zaplenile 42.000 litara vina porodice Petrović. Nakon privremenog prekida, iz dvorišta porodice Petrović nastavljeno istakanje vina iz metalnih bačvi.

Međutim situacija u Velikoj Hoči je počela da se smiruje pošto je vlasnik vinarije "Petrović" zamolio sve okupljene građane da ostanu mirni, jer kako je rekao, ne želi "da bilo ko završi u zatvoru", prenosi Kosovo onlajn. U Velikoj Hoči prisutan je veliki broj pripadnika specijalne i regularne policije, kao i službenika carine.

Istakanje vina koje je u toku, prethodno je prekinuto do nove odluke tužioca. Iz privremenih prištinskih institucija saopšteno je da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči, u Orahovcu, otkriveno da se alkoholna pića, kako tvrde, prodaju neovlašćeno i da je zbog doneta odluka o zapleni 42.000 litara alkohola.

U saopštenju se navodi da vlasnik radnje obavlja i delatnost proizvodnje alkoholnih pića "bez ovlašćenja carine" i da "nema registrovanu delatnost u Agenciji za privredne registre".

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track