PREDSEDNIK S PETROVIĆIMA IZ VELIKE HOČE: Koliko je vama bilo teško, nama je bilo još teže zbog nemoći! Milane, da ne sekiraš majku
Foto: Printscreen Pink

vlasnici vinarije kojima je kosovska policija oduzela 42.000 litara vina

PREDSEDNIK S PETROVIĆIMA IZ VELIKE HOČE: Koliko je vama bilo teško, nama je bilo još teže zbog nemoći! Milane, da ne sekiraš majku

Politika -

* Hoću da se zahvalim ovim hrabrim ljudima koji, kad su uperili duge cevi u njih, nisu krili svoje ime i prezime, rekao je predsednik

* Milane, nemoj više da se penješ na krov, da sekiraš majku, rekao je predsednik sinu Srđana Petrovića, Srbina koji se vezao za banderu kako bi odbranio svoje vino koje mu je otela tzv. kosovska policija

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče.

Na Andrićevom vencu dočekao je skoro čitavu porodicu Petrović kojoj je kosovska policija krajem prošle nedelje oduzela 42.000 litara vina.

11.45 - Obraćanje predsednika posle razgovora s Petrovićima. Hoću da se zahvalim ovim hrabrim ljudima, koji kad su uperili duge cevi u njih nisu krili ni svoje ime ni prezime - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon sastanka sa Srđanom Petrovićem, vlasnikom vinarije iz Velike Hoče, kome su policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Pink

Doček i razgovor s Petrovićima

- Koliko je vama bilo teško, nama je, čini se, odavde bilo još teže zbog te nemoći... Ali nema Srbina koji nije bio ponosan na vas, kako ste se držali - rekao je predsednik koji je poručio sinu Srđana Petrovića, Milanu, da se više ne penje na krov kao što je to radio prošle nedelje, da ne sekira majku koja je jedva zadržala suze tokom razgovora s predsednikom zahvalivši mu se na svemu što čini za Srbe koji žive na KiM.

1 / 9 Foto: Printscreen Pink

- Kumila sam, molila, ali niko nije imao razumevanja za moju decu - rekla je Milanova majka i Srđanova supruga koja se zahvalila svim građanima Velike Hoče koji su došli da ih odbrane od terora i otimačine.

"Mora da je ovo bio razlog"

Predsednik je pokazao bocu Petrovićeg vina na kome je pisalo da je proizvedena u Velikoj Hoči, na Kosovu i Metohiji, u Republici Srbiji, pa dodao da "mora da je to razlog" na šta je Petrović rekao da jeste.

Razgovor je održan u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Razgovoru prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

03:46

Predsednik Srbije sastao se sa porodicom Petrović iz Velike Hoče

Podsetimo, iz vinarije porodice Petrović iz Velike Hoče, policija i carina prištinskih vlasti prošlog četvrtka su zaplenili gotovo sve proizvedeno vino, oko 42.000 litara.

Kurir.rs

Bonus video:

00:36

Vučić, poruka narodu, nema predaje mi smo uz vas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track