00:49

TREBA KONAČNO DA ISTERAMO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU NA ČISTO! Stručnjaci tvrde: Rade sinhronizovano napade na Srbiju preko Kurtija

KURIR TV

"TREBA KONAČNO DA ISTERAMO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU NA ČISTO!" Stručnjaci tvrde: Rade sinhronizovano napade na Srbiju preko Kurtija

Politika -

Barikade na severu Kosova ulaze u četvrti dan, škole od ponedeljka ne rade, a pritvor bivšem policajcu Dejanu Pantiću, zbog čijeg hapšenja su Srbi podigli barikade produžen je na 30 dana.

Predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas pripadnicima Euleksa lekove neophodne za lečenje uhapšenog srpskog policajca.

Proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan kao i situacija na severu Kosova tema je današnjeg sastanka u Briselu ministara Evropske Unije za evropska pitanja.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom, ambasadorima zemalja članica EU i ambasadorima SAD, Velike Britanije, Kanade i Japana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Gosti emisije Usijanje bili su Đorđe Milićević, ministar u Vladi Republike Srbije, i Branko Nadoveza, naučni savetnik Instituta za noviju istoriju.

- Svaka 2 do 3 meseca se dogodi neki incident koji ugrožava Srbe sve u cilju da bi se izazvala Srbija i oslabila. Neko to radi sinhronizovano. Zašto se ne bi odjednom desilo više tih događaja? - rekao je Nadoveza.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Ovde treba konačno da Međunarodnu zajednicu da isteramo na čisto. Poštujemo li mi izvorna dokumenta i stavove Međunarodne zajednice ili ne. Ako ne poštujemo, onda koja su ta izvorna dokumenta koja poštujemo, a koja ne? - istakao je Milićević.

Voditeljku Jelenu Pejović interesovalo je da li može doći do toga da Međunarodna zajednica može da koriguje Briselski sporazum jer se Zajednica srpskih opština Kurtiju ne sviđa.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Da li bi oni želeli da do tog scenarija dođe? Sigurno da bi, da se Srbija distancira i ne poziva na rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN. Ali predsednik je jasno rekao, Srbija ima jasno definisane linije - rekao je Milićević.

Nadoveza je takođe naveo da očekuje pravičniju politiku Amerike prema KiM u odnosu na Veliku Britaniju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja