NAJTEŽI MOGUĆI ZAHTEVI ZA SRBIJU! Vučić o francusko-nemačkom predlogu: To je da iskočiš iz kože!
Foto: Printscreen/RTS1

obraćanje javnosti

NAJTEŽI MOGUĆI ZAHTEVI ZA SRBIJU! Vučić o francusko-nemačkom predlogu: To je da iskočiš iz kože!

Politika -

Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je "najnoviji papir" govoreći o francusko-nemačkom predlogu koji je "postao papir Evropske unije" takav da "iskočiš iz kože", ali "mi moramo da kažemo da želimo da razgovaramo".

- Oko tog najnovijeg papira koji je sad postao papir EU i deo našeg pregovaračkog okvira, što je takođe promenjeno. Samo poslušajte. Član 2. i 3. Obe strane će se voditi ciljevima i principima predočenim u povelji UN naročito onih koji se odnose na suverenu jednakost svih država, na poštovanje njihove autonomije, teritorijalnog integriteta... Šta vam dođe, nego iz kože da iskočite. I to daju Srbiji kojoj su uništili i teritorijalni integritet ili pokušavaju, ili ne daju pravo na samoopredeljenje.

U jednom članu se kaže Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj medjunarodnoj organizaciji, što znači da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama", rekao je Vučić, za Radio televiziju Srbije.

- To znači da se se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u UN. Želim da to ljudi u Srbiji znaju, a ne da čitaju gluposti po našoj štampi. Zahtevi su najteži mogući za nas. Situacija na terenu je takva da vri kod Srba i na severu i na jugu.

Predsednik je rekao da članstvo u UN tzv. Kosova ne dolazi u obzir i priznanje tzv. Kosova, a o svemu ostalom možemo da razgovaramo.

- Prvo da formiraju ZSO, a onda da počnemo da pričamo o nečem drugom. Ne verujem da će je ikada formirati. Tražiće način da okrive Srbe i da sprovedu operaciju lažne zastavnje, kao sa ovom izmišljenom "šok bombom", koja je obično pirotehničko sredstvo - kazao je Vučić.

On je rekao da ne možemo da račumo na "fer odnos" dela medjunarodne zajednice, jer otvoreno kažu da ih ne zanimaju obaveze iz zaključenih sporazuma i da one važe samo za Srbiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track