PALMA: NAŠA ZEMLJA JE JEDINA KOJA POŠTUJE SVE SPORAZUME! Vodimo politiku mira, a Kosovo NIKAD nećemo priznati!
Foto: Printscreen/PinkTV

PORUKA

PALMA: NAŠA ZEMLJA JE JEDINA KOJA POŠTUJE SVE SPORAZUME! Vodimo politiku mira, a Kosovo NIKAD nećemo priznati!

Politika -

Želim da poručim onima koji danas navodno brane Srbiju, da to više ne rade, rekao je za emisiju Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije gostujući na TV Pink.

- Jedino Srbija poštuje sve sporazume. Eskobar (Gabrijel, specijalni izaslanik SAD, prim. aut.) je bio pre neki dan kod predsednika i ono što sam ja mogao da vidim kao zaključak, jeste da se SAD bori za one principe koje je nekada pokrenuo NATO pakt, da bombarduju Srbiju, da priznamo KiM, što se nikada neće desiti. Naša politika u Srbiji je politika mira i stabilnosti, neke opozicione partije bi htele rat, a neke druge da uđemo u NATO pakt ali mi nećemo ni jedno ni drugo - rekao je Marković.

Kako je kazao, mi se borimo za vrednosti kao što su vojna neutralnost i pregovori. Marković je rekao da Srbija ima pravo na 990 vojnika i policajaca da pošalje na KiM, po Rezoluciji 1244.

Kako je kazao, u poslednjih 25 godina nije bilo većeg pritiska nego što se to sad vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marković je rekao da im međunarodnoj zajednici treba staviti do znanja da imamo pravo na povratak srpskih snaga bezbednosti.

- Međunarodno pravo, kada je u pitanju Srbija, u kontinuitetu se ruši. Globalna politika Nemačke se razlikuje od njihove ekonomske politike. Mnogi privrednici iz Nemačke su demantovali Šolca. Pobunili su se i istakli jednu drugu sliku Srbije - rekao je Marković.

Kako je kazao, došlo je vreme da se radi i da se sarađuje i dodao da se nada da će poruka Edija Rame umiriti na neki način kosovske Albance.

- Danas se retorika prema Srbiji menja i iz Turske - rekao je Marković.

Marković je govorio i o smrti Siniše Mihajlovića za kog je rekao da je najveća fudbalska legenda. Dodao je da ga je poznavao, kao i da je on bio jedan od najboljih fudbalera, ali i dobar pedagog kao selektor. - Pobedila ga je podmukla bolest koju je dobio, i koju je u prvom trenutku uspeo da pobedi, ali ona se vratila. Želim porodici da izjavim saučešće. Neka mu je laka zemlja, mnogo je učinio za srpski fudbal. On je bio idol mladim ljudima - rekao je Palma.

(Kurir.rs.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track