POKS: Podrška rudarima u zahtevima za povećanje plata
Foto: Info služba POKS

SAOPŠTENJE

POKS: Podrška rudarima u zahtevima za povećanje plata

Politika -

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržava štrajk rudara JP Površinska eksploatacija uglja Resavica i traži od Vlade Srbije da ispuni njihove opravdane zahteve za poboljšanje uslova rada.

- Zahtevi rudara za povećanje plata potpuno su realni i opravdani. Sramota za državu je da su poniženi oni koji svakodnevno stavljaju glavu u torbu radeći svoj posao. Dok se najavljuju megalomanski projekti kojima nije vreme da se realizuju, poput nacionalnog stadiona, rudarima deset godina nije povećana plata - izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Vojislav Mihajlović, POKS
foto: Info služba POKS

- Rudari, po pravilu, mogu mnogo toga da izdrže i da se ne žale puno, tako da činjenica da su radnici svih devet rudnika iz sastava javnog preduzeća stupili u štrajk jasno govori do kakve ih je situacije dovela vlast. Tražimo da se i ovim herojima, koji rade na desetinama metara ispod zemlje, od naredne godine poveća plata za 12,5 odsto kao i svim zaposlenima u javnom sektoru - dodao je Mihailović.

Kurir.rs/ Foto/Source:Info služba POKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track