01:27

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

KURIR TV

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

Politika -

Budžet poljoprivrede za sledeću godinu je skoro 80 milijardi dinara, od čega 68,7 milijardi dinara ide na subvencije. To je prema analizama, najveći budžet do sada.

Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gostovala je u jutarnjem programu gde se dotakla subvencija za koje poljoprivrednici imaju mnogo pitanja.

Naime, ona je najpre istakla da se u prethodnom periodu od već 2 meseca, sastala sa većinom poljoprivrednika u Srbiji i razmotrila mnoga sporna pitanja. Potom se osvrnula i na buduću digitalizaciju poljoprivrede odnosno eAgrar.

- Ja sam već u nekoliko navrata najavljivala eAgrar. Prosto idemo u digitalizaciju i ideja je da dobijemo neke nove informacije tokom 2023. godine. Mi već sada formiramo bazu šta je to što se pokazalo kao dobra mera, a koja nisu. Ja se nadam da kada sledeće godine budemo kroz eAgrar ukrstili sve registre u kojima su naša privredna gazdinstva, tada ćemo moći usmeriti na one kojima stvarno jesu namenjena - rekla je ministarka.

Jelena Tanasković
foto: Kurir Televizija

- Onog trenutka kada ukrstimo registre, tačno ćemo znati ko je obrađuje, a ko je daje u zakup. Ideja je da subvencije obrađivačima i da zaista završe poljoprivrednim proizvođačima. Mi ćemo se truditi da već u 2023. godini većina subvencija završi na pravom mestu - istakla je ministarka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track