KURTI PREŠAO SVE GRANICE! SRAMNO UCENJUJE PATRIJARHA PORFIRIJA: Traži da osudi barikade pa da ga pusti na Kosovo i Metohiju (FOTO)
Foto: Armend NIMANI AFP Profimedia, Kurir, Ana Paunković

skandalozno

KURTI PREŠAO SVE GRANICE! SRAMNO UCENJUJE PATRIJARHA PORFIRIJA: Traži da osudi barikade pa da ga pusti na Kosovo i Metohiju (FOTO)

Politika -

Vlada lažne države Kosovo poslala je juče mejl preko svog oficira za vezu iz Prištine kojim odbija posetu patrijarha Porfirija i postavlja pred poglavara SPC tri uslova kako bi mu poseta bila odobrena.

Kako se navodi u dopisu, glavni uslov koji je stavljen pred patrijarha je da javno osudi barikade na severu Kosova i Metohije i "kriminalne strukture na severu".

Pismo, Patrijarh Porfirije
foto: Kosovoonline

"U vezi sa zahtevom za posetu Patrijarha Srpske pravoslavne crkve Kosovu, najavljenu za 26-28. decembar 2022. godine, obaveštavamo da je Vlada Kosova svesna da su članovi Srpske pravoslavne crkve poslednjih dana aktivno uključeni u pružanje podrške kriminalnim grupama koje održavaju barikade na severu već više od 16 dana. Shodno tome, sveštenik hrama Svetih apostola Vartolomeja i Varnave u Rakovici kod Beograda, gospodin Predrag Popović, pre nekoliko dana je javno priznao da je ulaskom na Kosovo posetio demonstrante na barikadama u Leposaviću, ilegalno alternativnim putevima kako bi – kako je naveo – izbegao patrole KFOR-a", stoji u pismu Prištine.

Dalje navode da Vlada lažne države Kosovo prati izveštaje o otmici šest kosovskih državljana srpske nacionalnosti od strane bezbednosnih agenata Srbije, nedavno, na severu Kosova. Shodno navedenom, Priština očekuje od Srpske pravoslavne crkve da osudi ovakva dela, kao preduslov za odobrenje zahteva za posetu - stoji u dopisu prištinskog oficira za vezu.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja