UNS OSUDIO ZABRANU ULASKA NA KIM NOVINARKI RTS-A! Rakočević: To je obračun sa pojedincem i njegovim slobodama
Foto: Printscreen

UNS OSUDIO ZABRANU ULASKA NA KIM NOVINARKI RTS-A! Rakočević: To je obračun sa pojedincem i njegovim slobodama

Politika -

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević izjavio je za Kosovo onlajn, povodom odluke vlasti u Prištini da zabrane ulazak na Kosovo novinarki RTS-a Svetlani Vukmirović, da se zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju širi kao pandemija i kreće se od patrijarha, običnih građana, do novinara.

On je istakao da je Svetlana Vukmirović novinarka koja poznaje svaki pedalj Kosova, zna šta se događa i zna sve o sistemu koji se sa njom obračunava.

Prema njegovim rečima, nerazumljivo i nepismeno obrazloženje koje joj je uručeno, prilikom zabrane ulaska, najviše govori o diskriminaciji i slobodama na KiM.

"To je obračun sa pojedincem i njegovim slobodama, obračun u kom se histerija širi na zajednicu i šalje joj poruke straha. Svetlana Vukmirović je rodom iz Podujeva i nju su zaustavili nadomak rodnog grada, što ovom slučaju daje dodatnu gorčinu i poniženje. Ja lično i Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđujemo ovaj akt nasilja prema profesiji, istini i pravu profesionalca da radi svoj posao i da bude, makar i u prolazu, deo svog zavičaja", rekao je Rakočević.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track