"I SRBIJA JE NA METI ISLAMSKE DRŽAVE!" Simić: Postoje kampovi koji vrše obuku islamista za potencijalne terorističke napade
Foto: Shutterstock/Getmilitaryphotos, Kurir Televizija

OPASNO

"I SRBIJA JE NA METI ISLAMSKE DRŽAVE!" Simić: Postoje kampovi koji vrše obuku islamista za potencijalne terorističke napade

Politika -

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je pre mesec dana optužnicu protiv Igora Despotovića (23) iz Beograda zbog sumnje da je podsticao na vršenje terorizma čak dve godine putem društvenih mreža.

Despotović je na svojim nalozima objavljivao jezive fotografije, ali i monstruozne savete kako ubiti ljude koji nisu muslimani!

Kako se saznaje, u optužnici koja je podignuta protiv ovog mladića navodi se da je u stanju u "uračunljivosti kontinuirano i javno, putem video snimaka, fotografija i tekstova iznosio i pronosio ideje kojima se neposredno podstiče na vršenje terorizma".

Ove navode komentarisala je u jutarnjem programu Redakcija, gošća Katarina Simić, stručnjak za bezbednost.

Katarina Simić
foto: Kurir tv

Ona je iznela neke slične slučajeve, i dala primere prevencije.

- Ovde nije reč o religiji nego o njenoj zloupotrebi. Ciljna grupa vehabija jesu islamski Romi. To je ranjiva kategorija. Ovo je radikalni islamizam, koji šalje jedinu poruku kako ubiti stanovništvo koje nije islamsko - započela je ona i dodala:

- Najefikasnija mera je deradikalizacija i praćenje svih lica koji su bili u vezi sa tim - rekla je ona.

02:38

I SRBIJA JE NA METI ISLAMSKE DRŽAVE! Simić: U BIH postoje kampovi koji vrše obuku islamista za potencijalne terorističke napade

Prokomentarisala je naše područje.

- Sve je više radikalnih islamista u Beogradu, Subotici, Novom Sadu. Radikalna uporišta u Bujanovcu, Preševskoj dolini, Medveđi, Kosovu, Makedoniji Novom Pazaru. U Bosni i Hercegovini postoje kampovi koji vrše obuku i obučavaju islamiste za potencijalne terorističke napade - rekla je ona i dodala za kraj:

- I Srbija je na meti islamske države!

Celokupan sadržaj pogledajte na Kurir TV.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

NE PROPUSTITE

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja